Artritis

Artritis heeft te maken met lichtgradige ontstekingen aan het gewricht. Dit kan ontstaan door een trauma, ongeval, beschadiging/blessure, infectie, bacterie (Gaffkya Tetragena), intolerantie voor vreemde stoffen of een verstoring van het zuur/base balans in het lichaam.

We kunnen stellen dat artritis en artrose auto-immuunziektes zijn die zowel bij oudere als jongere mensen kunnen voor komen. Er bestaan tientallen soorten artritis. De meeste bekende zijn: osteoartritis dat meestal voor komt bij de grote gewrichten: nekwervels, heup en knie. Reumatoïde artritis dat meer bij de kleine gewrichten voor komt: benen, armen, polsen en vingers. Fibromyalgie dat meer bij weke delen zoals de spieren, banden en pezen voor komt. De meest voorkomende vorm van artritis is een allergische artritis dat veroorzaakt wordt door een intolerantie voor voedingsstoffen, chemische/vreemde of vervuilde stoffen in je omgeving (gebitsvullingen –wortelkanaalbehandlingen-, bacteriën, virussen, schimmels, additieven, pesticiden, pollen, chemtrails, of de vele nanodeeltjes van de  luchtverontreiniging) of stralingen (computer, televisie, mobiele telefoon) et cetera. Bij een allergische artritis kun je refererende pijn hebben dat wil zeggen: de pijn wordt  veroorzaakt op de ene plek maar gevoeld ergens anders.

Onderzoekers aan de universiteit van Stanford ontdekten, dat zo wel in de gewrichten van proefdieren als in het menselijk weefsel, het zo geheten: ‘membraanaanvallend complex’ (MAC). Een groep eiwitten dat bepaalde stoffen en enzymen afscheidt die zich aan kraakbeencellen binden en uiteindelijk het kraakbeen vernietigd. Deze stoffen zetten een ‘complementcascade’, een keten van moleculaire reacties, in gang die uitmondt in een aanval op het afweersysteem van het lichaam. Normaliter richtten deze stoffen zich tegen binnendringende micro-organismen, maar in dit geval werden de gewrichten zelf aangevallen. Hoe actiever het complementsysteem, hoe erger de afbraak was. Dit kan betekenen dat artritis/artrose een auto-immuunziekte is en geen ouderdomsverschijnsel dat veelal wordt verteld.

Allergie op gezonde stoffen

Onderzoekers van de universiteit van Washington denken dat vetweefsel een belangrijke bron van ontsteking stimulerende stoffen is die artrose aansturen. Dat er een verband bestaat van overgewicht en artrose, en dat het voedingspatroon en de leefstijl veel invloed hebben op het ontstaan van een verstoorde stofwisseling.

De samenwerking van de darmen en het immuunsysteem, dat voor zeventig procent in de darmen zetelt, raakt uit balans. De darmflora is een zelfstandig orgaan, een cruciaal onderdeel voor het immuunsysteem, dat vitamines, vetzuren, eiwitten en onmisbare enzymen aanmaakt. Bij een auto-immuunziekte ziet het immuunsysteem lichaamseigen cellen en andere gezonde stoffen aan als lichaamsvreemd, het immuunsysteem is ontregelt. Hierdoor ontstaat er een allergie op bepaalde gezonde stoffen.

Wat doe je bij artritis 

Een auto-immuunaandoening is een sluipmoordenaar dat je niet voelt aankomen. Pas wanneer er klachten ontstaan kun je via een test onderzoeken wat de oorzaak is geweest van de schade en wat je kunt gaan doen.

Bij artritis aandoening is het bijzonder belangrijk om een uitgebreide allergie- en/of een regulatie thermografie-test te doen dat inzicht geeft in de gezondheid van de regelsystemen in het lichaam. En, laat een rugscan maken om te zien of de rugwervels zijn aan gedaan. Uit deze testen kan vaak de oorzaak gehaald worden. Hoe is het reactievermogen van het lichaam op bepaalde stoffen en hoe groot is de belasting van die stoffen op het lichaam? Welke stoffen moet ik vermijden voor genezing?

Zo kun je allergisch zijn voor bepaalde nachtschade planten, groenten, fruit of voor supplementen, medicijnen, antibiotica, maar ook voor huisstofmijt, pollen, elektrostress (EHS Elektro Hyper sensitiviteit), huisdieren et cetera.

Als je de oorzaak van artritis weet kun je beginnen met de juiste remedie. Je kunt medicijnen gebruiken tegen de pijn, helaas hebben die meestal vervelende bijverschijnselen en genezen de ziekte niet. Voor osteoartritis en reumatische artritis zijn er goede natuurlijke alternatieve middelen zoals: een vloeibare combinatie van groene lipmossel met curcumine, voor inwendig gebruik als: liquid of capsules en voor uitwendig gebruik voor te smeren op pijnlijke plaatsen: de groene lipmosselgel. De frequentietherapie: dat werkt met een ‘frekwentor’ (zapper). Dit is een harmonische oscillatie, trillingstherapie, klassieke frequenties gebaseerd op kwantumfysica, volgens Hulda Cark, Rife, Beck en Baklayan. Kruidentheeën: Maria Treben heeft een prachtig boek geschreven: ‘Gezondheid uit de apotheek van God’ waar veel kruidentheeën, tincturen en omslagen staan beschreven die je kunt gebruiken bij (allergische)artritis en ook bij andere aandoeningen.