Met goede voornemens het nieuwe jaar in.

Zoals ieder jaar hebben veel mensen weer goede voornemens om af te vallen, gezonder te gaan eten of wat socialer met elkaar om te gaan. Goede voornemens zijn altijd geweldig, maar dat volhouden hangt af van je doorzettingsvermogen.

 

Het is de wil om het te blijven doen

 

Wat zijn jouw doelstellingen in het nieuwe jaar

Nu, bijvoorbeeld als moeder van het gezin zou je meer tijd kunnen gaan besteden aan jezelf, aan je gezondheid, eten en drinken. Veel moeders hebben naast hun huishouden ook nog eens een baan buitenshuis, wat extra druk op de ketel kan geven. Hoe drukker met je dagelijkse werk, hoe sneller de tijd gaat. Houd er rekening mee, dat kleine kinderen ook gauw groot worden en dat zij, voordat je het weet, de deur uit zijn. Neem de tijd, geniet van je kinderen, van hun kindertijd en geef ze de aandacht die ze nodig hebben. Maar bovenal cijfer jezelf niet weg, verzorg jezelf goed, besteed veel tijd aan jezelf, zorg dat je voldoende energie hebt en sta jezelf toe om gelukkig te zijn. Dat geeft een fijn gevoel, je kunt de hele wereld aan.

Zorg voor een thuis

Vergeet niet dat je als moeder de spil in het gezin bent waar alles om draait, het voorbeeld bent voor je kids en het liefste maatje van je partner. Nergens moet het zo fijn, gezellig en knus zijn als thuis. Een thuisgevoel voor het hele gezin. Waar je jezelf kunt zijn, je dagelijkse problemen kunt bespreken, waar je rust krijgt en liefde kunt geven en ontvangen. Hoe gezellig en sfeervol kan dat zijn aan tafel tijdens het eten met de hele familie. Mocht je moe of gespannen thuiskomen, neem dan even een moment van afzondering om tot rust te komen, voordat jij je bij de anderen voegt.

Neem ‘s avonds de tijd om met je kids of partner te koken, om samen gezellig smakelijke gerechten te maken. Dat hoeft niet altijd lang te duren? Sommige recepten in mijn boeken zijn snel klaar, andere nemen wat meer tijd, maar eenmaal onder de knie gaat het vanzelf sneller. Je vindt heerlijke gerechten met bijzondere ingrediënten van diverse groenten, kruiden met de juiste vetten. ’s Avonds, samen met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd en gesprek, is gezelligheid ten top.

Een goed begin op jonge leeftijd maakt sterk op oudere leeftijd

Als man ben je natuurlijk heel belangrijk in het gezin. Kinderen gaan graag met papa stoeien, spelen of er op uittrekken. Vooral jongens nemen de houding van hun vader vaak over, maar ook hun vriendjes hebben een grote invloed, op hun gedrag. Let op met wie ze omgaan en begeleid hen daarin. Want bij de ouders ligt de taak om hun kinderen op te voeden, zodat ze later goed in de maatschappij kunnen functioneren. Je wilt allemaal graag je kinderen gezond zien opgroeien, je wilt ze allemaal gezond en vitaal door het leven zien gaan en je wilt ook allemaal de vreugde beleven van gezonde kleinkinderen.

Als kinderen opgroeien met een gezonde leefwijze, weten ze dat het hen vitaal, gezond en levenslustig houdt. Ze zullen later dan ook niet gauw overgaan op fastfood, snacks en ongezonde drankjes. Een gezonde leefstijl houdt hun hersenen gezond en vitaal, hun lijf soepel en maakt hun botten sterk. Zoals het spreekwoord zegt: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Want wat je nooit geleerd hebt, zal je ook nooit doen.

Heeft jouw doelstelling ook een sleutel voor het nieuwe jaar?

Mijn sleutel voor het nieuwe jaar:

verse biologische voeding,

dagelijkse beweging, gelukkig zijn en

 veel genieten met mijn familie en vrienden.

Ik wens iedereen een heel gezond en vitaal leven in 2022 toe.