Slim drinken

Water, een belangrijk gegeven.

Na zuurstof is water het belangrijkste voedingsstof in je leven. Je lichaam bestaat voor 70 procent uit water, dat regelmatig aan gevuld moet worden. Dit kun je doen door iedere dag anderhalf liter zuurstofrijk water te drinken met een goede pH waarde (7.2 of hoger). Je kunt water kopen (maar meestal weet je niet de pH waarde hiervan, dus ook niet of het water zuurstof bevat) of water uit de kraan drinken. Water uit de kraan is handig en makkelijk, geen gesjouw en opslag van flessen en je weet de pH waarde. Om water uit de kraan te drinken, is het verstandig om eerst het drinkwater te verfrissen, om: belastende stoffen te verwijderen, het te vitaliseren en een hogere pH waarde van het water te verkrijgen.

Waarom een hogere pH waarde? Basen neutraliseren zuren, dat is een gegeven. Water uit de kraan is licht basisch, het heeft een pH waarde van 7.2. Water met een hogere basische waarde kunnen zure (opgeslagen) afvalstoffen in je lichaamweefsels neutraliseren en verwijderen. Behalve dat basisch water met een hogere pH waarde handig, vitaal en gezond is, is het ook lekkerder en zachter om te drinken én nogeens veel goedkoper. Bovendien vertraagt basisch water het verouderingsproces (Reverse Aging), aldus: Sang Whang, ingenieur, wetenschapper en uitvinder met tal van patenten op zijn naam (Zie: ‘Slimme voeding’).

Hoe verkrijg je basisch water?

In Japan is men al jaren bezig met de technologie en ontwikkeling van gezondheidsbevorderende apparaten. Een geweldig apparaat om basisch water te maken is een waterioniseerder. De waterioniseerder sluit je aan op de kraan of op de leiding van het kraanwater. De waterioniseerder scheidt, via een filter, de zuren van de basen in het water. De pH waarde van het water is instelbaar tot een pH waarde van 10. Een fantastisch apparaat dat je de hele dag kunt gebruiken, om te koken, voor je koffie, thee of om mee te nemen om te sporten, naar school of kantoor. Eveneens is er tegenwoordig een ‘Waterman’ te koop voor het filteren van een half liter zuurstofrijk water om mee te nemen op vakantie of voor op reis.

Slim water is belangrijk om je lichaamscellen goed te kunnen laten functioneren.

Drink iedere dag voldoende basisch water.