‘Je bent uniek’. Jouw leefwijze met slimme voeding

Onze leefstijl heeft een enorme invloed op ons leven, onze gezondheid. Hoe komt het dat wij steeds ongezonder worden, ook al zijn lifestyle boeken en dieetboeken zo populair?

Helaas, een algemeen dieet voor ieder mens bestaat niet. Voeding en leefstijl is voor iedereen anders, in elke fase van het leven. Maar hoe weten wij, tussen alle diëten en algemene adviezen over voeding door, hoe wij onze eigen gezondheid kunnen beïnvloeden?

Het belang ligt in het weten wat veroudering, ziektes en onverklaarbare aandoeningen eigenlijk veroorzaakt? Het zijn de kleinste eenheden van ons lichaam, onze mitochondriën, telomeren en de vrije zuurstofradicalen die gezamenlijk een enorme invloed hebben op onze gezondheid; op ons immuundiversiteit. Welke voedingsstoffen kunnen deze factoren bevorderen of juist tegengaan?

In mijn boek wordt uitgebreid uitleg gegeven hoe ieder mens op zich, deze kleine lichamelijke eenheden en onstabiele agressieve zuurstofradicalen kan beïnvloeden met voedingsstoffen en door de juiste leefwijze. Dat is immers belangrijk, omdat bij ieder persoon deze factoren anders reageren op voedingsstoffen en leefstijl.

Een aantal standpunten worden beschreven die van dienst kunnen zijn om vervelende ongemakken in het leven te verhelpen; die jou kunnen helpen bij het maken van een individuele reis om meer vitaliteit en energie in je leven te brengen. En, zoals de Japanners zeggen: je ikigai vinden. Dit wil zeggen dat je bepaalde zaken in het leven kunt combineren: doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je de wereld mee in kunt gaan. Dat doen wat je passie is, je missie; dat geeft energie, daar wordt je gelukkig van. Dat is een deel van je gezondheid; werken met plezier.

Ieder onderdeel en iedere fase in het leven is belangrijk, of het nu gaat over voeding, werken, sporten, afslanken of verouderen. Het gaat erom dat je je iedere dag fit voelt, vol energie bent en gezond blijft; dat je immuniteit sterk genoeg is om je te weren tegen de vele boosdoeners zoals virussen, bacteriën, chemische stoffen en stralingen om je heen. Dit boek zal je daar een goede leidraad in geven.

Aangezien voeding op iemands leefwijze een enorme impact heeft, zijn er enige bijzondere en heerlijke recepten toegevoegd bij planten en kruiden beschrijvingen om onze antioxidantenniveau te vergroten dat onze weerbaarheid ondersteunt.
Wij kunnen allemaal een individuele ontdekkingsreis maken om tot onze eigen optimale vitaliteit te komen en gezond ouder te worden!

‘Je bent uniek’. Jouw leefwijze met slimme voeding ISBN 987 3391072836

Sophie