De geneeskracht van Alma

Ooit gehoord van het vruchtje amla? Het wordt in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, gebruikt. De medicinale werking is heel bijzonder tegen diverse klachten en ziekten, maar het wordt ook gebruikt in serums en diverse crèmes om huidveroudering tegen te gaan: als een verjongingskuur. De naam van alma, Indiase kruisbes komt overeen met onze bekende kruidbes, maar dat is het niet, want onze kruisbes groeit aan een struik en alma, de Indiase kruisbes, groeit aan een boom. Amla en Indiase kruisbes heeft dus niets met elkaar te maken.

Amla is misschien wel de belangrijkste medicinale plant in het Indiase traditionele  geneeskunde: de Ayurveda. Smaken spelen binnen de Ayurveda een belangrijke rol. Heel bijzonder is dat amla 5 verschillende smaken heeft: zuur, zoet, bitter, scherp en samentrekkend. Hierdoor is de vrucht geschikt, ook in combinatie van andere planten, voor behandeling van veel uiteenlopende aandoeningen.

Een vrucht met bijzondere eigenschappen

In de Indiase geneeskunde noemen ze het een wonderbes. Je kunt de praktisch alles van de boom gebruiken: de wortel, blad, de schors, het zaad en de vrucht. De vrucht wordt wel als het belangrijkste ingrediënt in de geneeskunde gezien. Amla bevat veel krachtige antioxidanten: vitamine C, de totale familie van vitamine B, cytokininen, flavonoïden, polyfenolen, kalium, calcium, ijzer, pectine en tannine.

Japanse onderzoekers toonden aan dat Amla de belangrijkste cellen in het bindweefsel, de fibroblasten, effectief kan beschermen tegen: oxidatieve stress, het gebruik van alcohol, roken, topsport en te langdurig blootstelling aan de zon.

Een studie van de universiteit van Manchester toonde aan dat het serum van Amla helpt tegen huidveroudering. Het waren redenen om het, behalve voor de geneeskunde, ook in te zetten als cosmetica: shampoos, conditioners, haarolie om voortijdig grijs haar tegen te gaan en amla olie om rimpeltjes en fijne lijntjes te vervagen ofwel te laten verdwijnen. Door al deze wonderlijke dingen is het te begrijpen dat amla je een enorme boost kan geven, zowel innerlijk als uiterlijk, een aannemelijke verjongingskuur. Het lijkt of je er compleet door wordt vernieuwd.

Amla kan ingezet worden tegen vele aandoeningen:

 • Het is goed voor het hele lichaam: het hart, de lever, de ogen
 • Het bevat een enorme hoeveelheid vitamine C, is verkrijgbaar als een natuurlijke vitamine C
 • De geest wordt scherper: verhoogt het concentratievermogen, het geheugen
 • Het wordt gebruikt bij kanker: leverkanker, huidkanker
 • Beschermt de lever, nieren en zenuwen
 • Goed voor hart en bloedvaten
 • Goed voor de spijsvertering
 • Voor het afweersysteem
 • Het is anti cholesterol
 • Bij griep, verkoudheid, hoest
 • Luchtwegklachten  astma
 • Het heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen
 • Prikkelbare darmsyndroom
 • Tegen diarree en bloedarmoede
 • Chronische constipatie
 • Verhoogt het geestelijke en lichamelijke welzijn
 • Stressbestendigheid, prikkelbaarheid, woedeaanvallen

Alma een boost van natuurlijke biologische vitamine C, is een niet te vergeten Indiase kruisbes tegen veroudering.

Alma kun je bestellen bij de bioshop, zowel als poeder als capsules, waarna je het de volgende dag al kunt afhalen. Vlugger kan toch niet.