Germanium

Germanium als voedingsstof

Germanium (GE) is een spoorelement. Op het gebied van voeding een super antioxidant dat nog niet zo lang bekend is. De organische vorm van germanium is in 1967 door de Japanse wetenschapper Dr. Kazuhito Asai uit

ijzererts geïsoleerd. Wetenschappelijk is het, het meest geprezen spoorelement van de laatste jaren. Vooral doordat het, door zijn sterke antivirale, antibacteriële en antitumor werking, vele gunstige invloeden heeft voor behandeling van verschillende ziekten.

Dr. Kazuhiko Asai gebruikt germanium in zijn Japanse Asai Germanium Clinic voor behandeling van diverse ziekten.

Bijzondere heilzame werkingen van Germanium

Pure organische Germanium, ook wel Ge-132 genoemd, is een uniek antioxidant. Veel klinische moleculaire immunologie onderzoek hebben aangetoond dat organisch biologisch Germanium het immuunsysteem versterkt; dat het alle cellen in het lichaam verjongt en veroudering afremt. Het is een detoxifier, ontgifting of ontslakking van het lichaam, een mooi anti-aging antioxidant. Men spreekt over een positieve beïnvloeding van veel degeneratieve ziekten zoals: kanker, astma, spijsverteringstoornissen, epilepsie, depressies, hartaandoeningen, ziekte van Parkinson, virusinfecties en oogkwalen zoals: glaucoom en cataract.

Germanium beschermt het lichaam tegen straling en ontgift het.

Germanium verrijkt de zuurstofvoorziening in de cel en het heeft een gunstige invloed op de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

Germanium zorgt dat het de schade door de aangerichte vrije zuurstofradicalen in de hersenen beperkt, het cholesterol en de bloeddruk verlaagt; dat het door zijn verdovende werking een gunstige pijnstiller is.

Germanium is een kankerremmer, het remt namelijk de productie van kankercellen door zijn zuurstofverrijkende eigenschappen. Het versterkt de immuniteit, stimuleert de productie van interferon, een sterk antivirale stof, dat door de immuuncellen geproduceerd wordt. Het therapeutische voordeel van germanium is, dat germanium het lichaam in staat kan stellen zijn reactie op tumoren te veranderen door het immuunsysteem te stimuleren.

Germanium bezit anti-artritis eigenschappen, omdat het de aanmaak van T-supressorcellen, een onderdeel van het immuunsysteem, stimuleert.

Germanium verhoogt de weerstand tegen virussen.

Waar komt Germanium in voor

Grote hoeveelheden van deze geneeskrachtige spoorelement komen voor in: chlorella, smeerwortel, knoflook, Aloë vera en ginseng, maar ook in vele andere voedingssoorten: shiitake paddestoelen, engelwortel, waterkers, oesters, tomaten… Eveneens in Chinese boksdoornzaad (goji-besstruik), dat veel vitaminen en mineralen bevat komt het element germanium voor.

Maar let op: Boksdoorn behoort tot de nachtschadefamilie waar sommige mensen een voedingsallergie, -intollerantie of -overgevoeligheid voor kunnen hebben.

Al deze planten zijn afhankelijk van de grond waarin zij groeien, hoe rijker de bodem aan germanium is, hoe meer de plant kan opnemen. Is de grond bewerkt met kunstmest dan is de kans groot dat de plant geen germanium opneemt, omdat het bodemleven door het kunstmest  verloren is gegaan.

Planten in en rond het huis

Er zijn redenen genoeg om smeerwortel (Symphytum officinale) te planten in je tuin. De bladeren kun je gebruiken in een salade en aan het eind van het seizoen kun je de wortel opgraven en gebruiken als tinctuur, zalf of kruidenthee, want smeerwortel heeft veel geneeskracht. Daarnaast is het een ideale mulchplant voor de kruiden en groenten in je tuin. Laat een klein stukje van de smeerwortel zitten, de wortel groeit weer aan als nieuwe plant in het volgende jaar. Aloë vera (Aloë barbadensis) kan niet tegen vorst, dus in de winter is het moeilijk om de plant buiten te houden. Wel kunnen we de plant in die tijd binnen in huis houden en het binnenste van het blad gebruiken voor verschillende doeleinden. Aloë vera kun je ook kopen als drank, gel en capsules. Als kuur prefereer ik Aloë vera ’s morgens als drank, het reinigt niet alleen de darm maar ook de luimen van de darm. Het is een super gezonde drank. Ook chlorella, een eencellige zoetwateralgje, is voor het dagelijks voedingspatroon onontbeerlijk. Het bevat vele gezondheidsvoordelen het is: een detoxsupplement dat rijk is aan chlorofyl, heeft een reinigende darmwerking en is een natuurlijke krachtige ontgiftiger. Deze planten hebben gezonde stoffen die allemaal het spoorelement Germanium bevatten waar het ons om te doen is.

Sophie