Super gezonde vetzuurmagneten

Super gezonde vetzuurmagneten

Alle klachten vinden hun oorsprong in een verstoring van het inwendige milieu van de celomgeving. Als de celomgeving schoon is en voldoende bouwstenen bevat ontstaan geen ziektes. Essentiële vetzuren, basisch water en beweging brengen zuurstof in de cellen om goed te functioneren.

De primaire oorzaak van kanker is het gebrek aan zuurstofabsorberende essentiële vetzuren, die de basisomega-3 en -6 vetzuren bevatten, volgens Nobelprijswinnaar Otto Warburg. Volgens Professor Brian S. Peskin auteur van ‘Het verzwegen verhaal over kanker’, zijn essentiële basisoliën, samen met een basisrijke voeding, het middel als een maximale bescherming tegen kanker. Een tekort wordt geassocieerd met het ontstaan van kanker.

Chiazaad, vol met omega-3 vetzuur

Lijnzaad en chiazaad bevatten veel het omega-3 vetzuur. Chiazaad is minder bekend dan lijnzaad maar bevat het hoogste percentage omega-3 vetzuur dat voorkomt in de natuur. Maar chiazaad bevat nog veel meer. Het bevat veel proteïne en mineralen om je cellen gezond te houden, veel antioxidanten, vitamine B en calcium, het bezit veel vezels dat geweldig werkt voor je darmen en je stoelgang bevordert. Chiazaad heeft niet veel calorieën dus is het heel goed voor je lijn.

Wat doet chiazaad?

Het verlaagt je cholesterol, is goed voor je hart en bloedvaten, het verbetert de werking van je hersenen en je immuniteit. Bij diabetisch patiënten houdt het de bloedsuikerspiegel goed onder controle. Het werkt geweldig bij hoge bloeddruk en het is goed voor je haren en nagels.

Hennepzaad en –olie bevat omega-6 en -3

Hennepteelt is lange tijd verboden geweest, maar met de opkomst van veel biologische planten, zijn eveneens hennepzaden, -olie en extracten weer in de belangstelling komen te staan.

Hennep (Cannabis sativa) is een éénjarige plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae) en heeft 2 geslachten de cannabis (hennep) en de humulus lupulus (hop*). Het kwam oorspronkelijk al duizenden jaren geleden in West- en Centraal Azië voor. We hebben hennepvezels, -zaden, –olie, –extracten en derivaten.

-Hennepvezels wordt gebruikt voor textiel, touw en canvas vanwege zijn sterke vezels.

-Hennepolie is een essentiële, medicinale olie die voedzaam is en bijzondere eigenschappen bezit voor het bestrijden van ziektes en genezend werkt op je huid. In de industrie wordt hennepolie gebruikt in cosmetica-artikelen, shampoo, zeep etc.

-Hennepzaad is een bron van mineralen, aminozuren, de essentiële omega-6 en omega-3 oliezuren (een verhouding van 3 op 1), vitamines en eiwitten. Het is een bijzondere bron van voeding en geweldig voor je hele conditie.

-Hennepextract (Extractum Cannabis indicae) heeft zeer krachtige eigenschappen en werd medicinaal gebruikt tegen krampen, slaapstoornissen, migraine, astma en huidproblemen, maar is nu, door Big Farma, grotendeels door medicijnen vervangen.

-Een derivaat van hennep, een psychoactieve bestanddeel uit hars, is THC, delta-9-tetrahydrocannabinol, wordt door bepaalde mensen gebruikt om high te worden, te blowen, de stemming te versterken, te ontspannen. THC verslapt de spieren, versnelt de hartslag, vermindert de concentratievermogen, verwijdt de pupillen en nog veel meer onaangenaams. Het is niet aan te bevelen, vanwege de geestelijke afhankelijkheid en nare gevolgen, je moet er helemaal van af blijven. THC voegt niets toe aan je gezondheid, juist het tegendeel.

*Hop, lumulus lupulus, wordt gebruikt als een bestanddeel voor het maken van bier

Gebruik

Je kunt je oliën, om een goede verhouding te verkrijgen, zelf mixen, maar ook kant en klaar kopen dat een stuk handiger is, bijvoorbeeld Balance Delight en Perilla-olie. (beschrijving in Anti-aging: de steen der wijzen). En/of iedere dag een lepel hennepzaad en chiazaad (brengt de basisomega-3-6 vetzuur in een verhouding van 1 op 1½ ) in je smoothie, over je fruit, in je salade (lekker knapperig), in je soep, of gemalen hennepzaad/-olie over je eten. Het is een weldaad voor je totale gezondheid, geniet ervan.

In eigen tuin

2 of 3 Industriële hennepplantjes voor privé gebruik is toegestaan. Het komt overal voor vanwege de vele bijzondere gezondheidsbevorderende eigenschappen dat het heeft