Gebakken uitjes

1 kilo uitjes 1 eetlepel kokosolie
1 rode peper 1 eetlepel palmolie
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus) 1 theelepel kurkurmapoeder
1 eetlepel ongefilterde appelazijn 1 schep Rosa Fruit Crystals
1 eetlepel balsamico (azijn) 1 lepeltje Provençaalse kruiden
Keltisch zeezout naar smaak

Benodigdheden:

  • 1 Grote glazen pot

Bereiding

  • Bak de uitjes in de kokos- en palmolie. Fruit de uitjes zachtjes halfgaar.
  • Haal de pitjes uit de rode peper en snijd het in dunne schijfjes.
  • Voeg de rode peper, kruiden, Tamari, appelazijn, Balsamico en de Rosa Fruit Crysals toe.
  • Roer door en laat het nog even zachtjes intrekken.
  • Doe het nog warm in de pot. Deksel erop en laat het afkoelen. Bewaar het in de koelkast.

Lekker als borrelhap, maar ook bij salades, met tomaatjes, avocado…