Gebakken uitjes
1 kilo uitjes | 1 eetlepel kokosolie |
1 rode peper | 1 eetlepel palmolie |
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus) | 1 theelepel kurkurmapoeder |
1 eetlepel ongefilterde appelazijn | 1 schep Rosa Fruit Crystals |
1 eetlepel balsamico (azijn) | 1 lepeltje Provençaalse kruiden |
Keltisch zeezout naar smaak |
Benodigdheden:
- 1 Grote glazen pot
Bereiding
- Bak de uitjes in de kokos- en palmolie. Fruit de uitjes zachtjes halfgaar.
- Haal de pitjes uit de rode peper en snijd het in dunne schijfjes.
- Voeg de rode peper, kruiden, Tamari, appelazijn, Balsamico en de Rosa Fruit Crysals toe.
- Roer door en laat het nog even zachtjes intrekken.
- Doe het nog warm in de pot. Deksel erop en laat het afkoelen. Bewaar het in de koelkast.
Lekker als borrelhap, maar ook bij salades, met tomaatjes, avocado…