Bloemkool met kip

1 bloemkool 2 eetlepels extra vierge kokos- en palmolie
1 kippenfilet 4 cm verse gember
½ pond shiitake 1 rode peper
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus 1 verse kurkuma of ½ dessertlepel kurkumapoeder of
1 prei 1 theelepel Sophie’s kruidenmix
Keltisch zeezout op smaak 2 tenen knoflook
geraspte rauwe Parmezaanse kaas ⅛ L. kokosmelk

Bereiding:

  • Bloemkool in kleine roosjes snijden en beetgaar stomen.
  • De shiitake wassen en door snijden, prei klein snijden, geschilde gember, kurkuma, knoflook en rode peper (zaadlijsten onder de kraan verwijderen) fijnsnijden.
  • Kip in de kokosolie aanfruiten (niet hoger dan 180 °).
  • Als de kip gaar is voeg de gesneden prei erbij. Daarna de rode peper, gember, kurkuma, knoflook en shiitake bij de kip doen en even verder fruiten.
  • Vervolgens de kerriepoeder, Tamari, kokosmelk en versgemalen Keltisch zeezout erbij doen.
  • Verwarm de oven voor op 160°. Doe de bloemkool in een schaal.
  • Verdeel de kip met prei, shiitake en kruiden eroverheen en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. strooi er peper over.
  • Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten (ongeveer 10 minuten).

LET OP! Dat het biologische kaas is, veel kaassoorten verstijven en smaken niet lekker.