Bloemkool met kip
1 bloemkool | 2 eetlepels extra vierge kokos- en palmolie |
1 kippenfilet | 4 cm verse gember |
½ pond shiitake | 1 rode peper |
1 eetlepel Tamari (biologische sojasaus | 1 verse kurkuma of ½ dessertlepel kurkumapoeder of |
1 prei | 1 theelepel Sophie’s kruidenmix |
Keltisch zeezout op smaak | 2 tenen knoflook |
geraspte rauwe Parmezaanse kaas | ⅛ L. kokosmelk |
Bereiding:
- Bloemkool in kleine roosjes snijden en beetgaar stomen.
- De shiitake wassen en door snijden, prei klein snijden, geschilde gember, kurkuma, knoflook en rode peper (zaadlijsten onder de kraan verwijderen) fijnsnijden.
- Kip in de kokosolie aanfruiten (niet hoger dan 180 °).
- Als de kip gaar is voeg de gesneden prei erbij. Daarna de rode peper, gember, kurkuma, knoflook en shiitake bij de kip doen en even verder fruiten.
- Vervolgens de kerriepoeder, Tamari, kokosmelk en versgemalen Keltisch zeezout erbij doen.
- Verwarm de oven voor op 160°. Doe de bloemkool in een schaal.
- Verdeel de kip met prei, shiitake en kruiden eroverheen en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. strooi er peper over.
- Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten (ongeveer 10 minuten).
LET OP! Dat het biologische kaas is, veel kaassoorten verstijven en smaken niet lekker.