Gebakken asperges

Ingrediënten:

  • 10 dikke biologische asperges
  • 2 volle eetlepel kokos- en palmolie
  • 1 eetlepel kruidenmix van: kurkuma, gember, koriander, rozemarijn en zwarte komijn of neem 1 paplepel van mijn kruidenmix.
  • 1 rode peper zonder zaad, fijn gesneden of een mespunt sambal
  • ½ potje crème fraise
  • Keltische zeezout naar smaak

Bereiding

  • Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Leg de koppen apart.
  • Doe de kokos- en palmolie in de pan en fruit hierin op een middelmatig vuur de asperges.
  • Voeg na 5 minuten de koppen van de asperges toe en fruit verder.
  • Voeg na 5 minuten de fijn gesneden peper of sambal, zure room en de kruiden-mix toe. Houd het vuur laag en roer goed door.
  • Laat de kruiden zachtjes in de asperges trekken. Let op dat de asperges niet te gaar worden en de saus niet inkookt.
  • Garneer het met een takje peterselie en munt

Heerlijk met een stukje Atlantische zalm (geen kweekzalm) of een rode zoete aardappel.