Gebakken asperges
Ingrediënten:
- 10 dikke biologische asperges
- 2 volle eetlepel kokos- en palmolie
- 1 eetlepel kruidenmix van: kurkuma, gember, koriander, rozemarijn en zwarte komijn of neem 1 paplepel van mijn kruidenmix.
- 1 rode peper zonder zaad, fijn gesneden of een mespunt sambal
- ½ potje crème fraise
- Keltische zeezout naar smaak
Bereiding
- Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Leg de koppen apart.
- Doe de kokos- en palmolie in de pan en fruit hierin op een middelmatig vuur de asperges.
- Voeg na 5 minuten de koppen van de asperges toe en fruit verder.
- Voeg na 5 minuten de fijn gesneden peper of sambal, zure room en de kruiden-mix toe. Houd het vuur laag en roer goed door.
- Laat de kruiden zachtjes in de asperges trekken. Let op dat de asperges niet te gaar worden en de saus niet inkookt.
- Garneer het met een takje peterselie en munt
Heerlijk met een stukje Atlantische zalm (geen kweekzalm) of een rode zoete aardappel.