Amandelmayonaise
150 ml (basisch) water | 75 gram walnotenolie |
3 volle eetlepels amandelpuree | 75 gram Hennepolie |
Sap van een ½ citroen | 75 gram extra vierge kokosolie |
1 teen knoflook | 1 dessertlepel mosterd |
1 theelepeltje chilipoeder | ½ eetlepel tamari (biologische sojasaus) |
1 theelepeltje kurkuma | 1 theelepel gistpoeder |
1 theelepeltje kerriepoeder | 1 theelepeltje Himalaya zout. |
Benodigdheden: Mixer en glazen pot
Bereiding
- Voeg de olien bij elkaar
- Doe het water in de mixer en voeg de amandelpuree toe.
- Voeg al de andere ingrediënten toe, behalve de olie. Mix.
- Voeg al mixende de olie langzaam toe totdat er een homogenesubstantie ontstaat.
- Doe het in een schone pot
Amandelmayonaise is super gezond vooral door zijn bijzondere oliën. Heerlijk met zelf gemaakte frietjes van biologische aardappelen, gebakken in extra vierge kokosolie.
Het is altijd weer een feest als er frietjes zijn met amandelmayonaise.
Probeer ook eens ‘rode bataat’ als frietjes. Super gezond en lekker. Heeft een iets zoete smaak. Rode bataat is geen aardappel en geen familie van de nachtschade wat de aardappel wel is.
! Extra vierge kokosolie kun je 2 jaar lang gebruiken, mits je de olie schoon houdt.