Voeding en Gezondheid

Verse biologische voedingsstoffen zijn beschermstoffen die meer weerstand geven tegen infecties en ziektes. Het zijn energiemakers die vitaliteit, energie, blijheid, gemoedsrust geven. Het verhoogt de immuniteit; het doet je huid stralen; het bestrijdt het verouderingsproces en het doet je niet alleen jonger voelen, maar ook daadwerkelijk zijn.

Voeding heeft invloed op alle lichaamscellen.

Vers, vers en nog eens vers

Als je alle lichaamscellen in topconditie wil houden, zodat alle lichaamsprocessen goed uitgevoerd kunnen worden, is het must om te zorgen voor verse biologische voedingsmiddelen, zonder pesticiden, E stoffen en additieven. Dat vind je hoofdzakelijk thuis, want je weet wat je koopt, wat je bereidt en hoe smakelijk je het wil hebben met het toevoegen van allerlei kruiden en specerijen. Een thuis bereide maaltijd vergt wel wat zorg, maar je krijgt er ook wat voor terug: ‘liefdevolle en gelukkige eters’,

Behalve dat kruiden en specerijen smaakmakers zijn, bevatten zij geweldige stoffen die een positieve effect hebben op je gezondheid. Het zijn ontstekingsremmende stoffen met veel geconcentreerde antioxidanten en andere bioactieve stoffen, die je immuniteit een boost geven. Verse of gedroogde kruiden, gebruik ze iedere dag bij je maaltijd zoals: curcuma; peper; oregano; tijm; kaneel; rozemarijn; of maak een mengeling van de kruiden en neem daar een volle schep van voor in de bereiding van je gerecht. Bovendien kun je van kruiden genieten om iedere dag super gezonde theeën te drinken. Hiervoor kun je losse gedroogde kruiden kopen en hiervan je eigen kruidensamenstelling creëren. Of verse kruiden uit je tuin plukken zoals: honingmunt; citroenmelisse; citoenverbena; frambozenblad; rozemarijn; goudsbloem; meloensalie en niet te vergeten tijm. Allemaal heerlijke kruiden voor een geneeskrachtige kop thee en/of als smaakmaker voor een karaf zuurstofrijk water.

Voeding als medicijn

Bij de stofwisseling, het verbrandingsproces, ontstaan zure afvalstoffen. Bij een dergelijk proces geven fruit, groenten en kruiden minder verzuring van het lichaam dan bijvoorbeeld brood; pasta; vlees, vis et cetera. Zure afvalstoffen worden geneutraliseerd en afgevoerd door lichamelijke alkalische buffersystemen. Antioxidanten die voorkomen in fruit, groenten, kruiden en basisch water kunnen dat ondersteunen, evenals matig sporten, bewegen en rust. Voedingssupplementen kunnen bijdragen om de weerstand en celwerking van het lichaam te verhogen en het verouderingsproces te vertragen. Denk maar eens aan door het nemen van vitamine D3 in de wintertijd of, als je niet veel in de zon komt, het hele jaar door. Vitamine D3 beschermt je tegen veel lichamelijke ongemakken.

Het verouderingsproces

We willen allemaal gezond en vitaal oud worden, maar we willen ons niet oud voelen. Helaas, het verouderingsproces slaat in de loop van de jaren, bij ieder mens, toe. Veel lichamelijke functies verminderen, verzwakken en nemen in de loop van de jaren af. Je kunt dit zoveel mogelijk voorkomen door een gezonde biologische leefstijl aan te nemen. Want, door een tekoming aan bepaalde stoffen in het lichaam ontstaan ongemakken, ziektes en veroudering. Je immuniteit is niet sterk genoeg om hier tegen te vechten, om dit te weerstaan. Wees verstandig om westerse eetgewoontes te mijden zoals suiker –snoep, gebak, koek, ijs-; zoetstoffen -aspertaan, cyclamaat, sacharine en het steeds meer gebruikte trehalose (een zoetstof dat steeds meer voorkomt in voedingsproducten); fris- en lightdranken; roken en het verminderen van andere verzurende voedingstoffen zoals granen –brood, pizza-; bonen et cetra.

Het behoud van een optimale gezondheid en het vertragen van de verouderingsproces is van essentieel belang voor van een lang, vitaal en energiek leven. En, wie wil dat nou niet?

Verse biolgische voedingsmiddelen houdt je cellen gezond, zodat ze goed kunnen functioneren om ziektes te voorkomen.