Gebakken knolselderij

2 grote knolselderij plakken van ½-¾ cm 1 eetlepel kokosolie
4 grote champignons of shiitake 1 eetlepel palmolie
½ grote ui en ½ paprika 2 eieren
Wat sla en ganering ½ theelepeltje cajunkruiden
Keltisch zeezout naar smaak ½ chilipepertjes zonder pitjes

Bereiding:

  • Bak de plakken selderij in de kokos- en palmolie beetgaar (pan). Leg ze op het bakblik.
  • Snijd de ui en paprika in reepjes en leg het op de plakken knolselderie
  • Maak de champignons /shiitake schoon, snijd ze in plakjes en leg ze over de ui en paprika.
  • Strooi cajun kruiden, chilipeper over het geheel.  Maal er zeezout naar smaak over.

Wanneer klaar:

  • Bak de eitjes in een koekenpan en leg op iedere plak selderij een eitje. Strooi er Parmezaanse kaas erover.
  • Laat het nog even in de oven nagaren tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer het met wat sla.

Ook kan er voor de avond gekozen worden van i.p.v. een ei, voor een stukje kip.