Gebakken knolselderij
2 grote knolselderij plakken van ½-¾ cm | 1 eetlepel kokosolie |
4 grote champignons of shiitake | 1 eetlepel palmolie |
½ grote ui en ½ paprika | 2 eieren |
Wat sla en ganering | ½ theelepeltje cajunkruiden |
Keltisch zeezout naar smaak | ½ chilipepertjes zonder pitjes |
Bereiding:
- Bak de plakken selderij in de kokos- en palmolie beetgaar (pan). Leg ze op het bakblik.
- Snijd de ui en paprika in reepjes en leg het op de plakken knolselderie
- Maak de champignons /shiitake schoon, snijd ze in plakjes en leg ze over de ui en paprika.
- Strooi cajun kruiden, chilipeper over het geheel. Maal er zeezout naar smaak over.
Wanneer klaar:
- Bak de eitjes in een koekenpan en leg op iedere plak selderij een eitje. Strooi er Parmezaanse kaas erover.
- Laat het nog even in de oven nagaren tot de kaas gesmolten is.
- Garneer het met wat sla.
Ook kan er voor de avond gekozen worden van i.p.v. een ei, voor een stukje kip.