Feestelijke taart
Deze feestelijke taart die in een handomdraai gemaakt kan worden.
Ingrediënten
20 gedroogde vijgen
- 20 gedroogde zachte pruimen
- 20 gedroogde abrikozen
- 20 gedroogde cranberries
- 1/2 kopje psylliumvezels*
- 3 bakjes blauwe bessen*
- 2 bakjes frambozen*
- Rauwe amandelen
- gemalen amandelstukjes
- 4 eetlepels geraspte kokosvezels
- Appelmoes
Benodigdheden:
- Taartvorm met bakpapier
- serveerschotel
Bereiding:
- Maak de bodem een dag voor je taart wil gebruiken.
- Maal de psylliumvezels fijn.
- Mix de andere ingrediënten in een Magimix en voeg op het laatst de fijn gemalen psylliumvezels toe. Er ontstaat een bal.
- Doe de mix meteen in de taartvorm met bakpapier en spreid het over de bodem tot een gladde massa uit.
- Laat het drogen: dat kun je doen door het een uurtje in de oven te zetten op een temperatuur van 30°.
Volgende dag:
- Leg de bodem op de serveerschotel
- Besmeer de bodem met een laagje appelmoes.
- Druk aan de zijkant van de bodem rechtopstaand amandelen.
- Strooi over de appelmoes blauwe bosbessen en frambozen zodat de appelmoes bedekt is.
- Strooi hier overheen de kokosvezels en gemalen amandelstukjes.
Dien op.
*Psylliumvezels nemen veel water op en bind de mix
*Ik gebruik de blauwe bessen en frambozen uit mijn diepvries die ik als wintervoorraad voor mijn ontbijt gebruik.