Feestelijke taart

Deze feestelijke taart die in een handomdraai gemaakt kan worden.

Ingrediënten

  • 20 gedroogde vijgen
  • 20 gedroogde zachte pruimen
  • 20 gedroogde abrikozen
  • 20 gedroogde cranberries
  • 1/2 kopje psylliumvezels*
  • 3 bakjes blauwe bessen*
  • 2 bakjes frambozen*
  • Rauwe amandelen
  • gemalen amandelstukjes
  • 4 eetlepels geraspte kokosvezels
  • Appelmoes

Benodigdheden:

  • Taartvorm met bakpapier
  • serveerschotel

Bereiding:

  • Maak de bodem een dag voor je taart wil gebruiken.
  • Maal de psylliumvezels fijn.
  • Mix de andere ingrediënten in een Magimix en voeg op het laatst de fijn gemalen psylliumvezels toe. Er ontstaat een bal.
  • Doe de mix meteen in de taartvorm met bakpapier en spreid het over de bodem tot een gladde massa uit.
  • Laat het drogen: dat kun je doen door het een uurtje in de oven te zetten op een temperatuur van 30°.

Volgende dag:

  • Leg de bodem op de serveerschotel
  • Besmeer de bodem met een laagje appelmoes.
  • Druk aan de zijkant van de bodem rechtopstaand amandelen.
  • Strooi over de appelmoes blauwe bosbessen en frambozen zodat de appelmoes bedekt is.
  • Strooi hier overheen de kokosvezels en gemalen amandelstukjes.

Dien op.

*Psylliumvezels nemen veel water op en bind de mix

*Ik gebruik de blauwe bessen en frambozen uit mijn diepvries die ik als wintervoorraad voor mijn ontbijt gebruik.