Biologische appelazijn

Rauwe ongefilterde biologische appelazijn is een perfecte voedingsstof. Hippocrates gebruikte deze geweldige elixer al, als een natuurlijke antibioticum om zijn patiënten te genezen.

Appelazijn wordt gemaakt van biologische appels dat een dubbele fermentatie proces ondergaat en enzymen produceert met gezondheidsbevorderende eigenschappen. De gezonde genezende eigenschappen van appelazijn heeft een akaliserende effect, want al is het een zuur, het creëert een alkalisch milieu in het lichaam, net zoals citroen dat doet. De heilzame kracht en antiseptische werking is geweldig om sterk, gezond en vitaal te blijven.

De vele toepassingen van biologische appelazijn zijn onbeperkt. Je kunt het zowel inwendig als uitwendig voor het lichaam gebruiken. Natural News bracht het volgende nieuws naar buiten: Appelazijn kan kankercellen doden ofwel hun groei vertragen. In klinische trials is aangetoond dat pectine in appelazijn de groei van kankercellen in de prostaat remt. Onderzoekers ontdekken de therapeutische waarde van appelazijn bij diabetisch2. Twee eetlepels appelazijn ’s avonds vlak voor het naar bed gaan verlaagde de bloedsuikerspiegel bij  diabeten en bij inname ’s morgens na het opstaan reinigt het de dikke darm. Een onderzoek bij Tokyo University in Tokyo, Japan, ontdekte dat het azijnzuur in appelazijn de activiteit van koolhydratenenzymen remt, zoals: sucrase, lactase, amalase en mastase. Deze remmingen resulteren dat bepaalde suikers en zetmeel leiden tot minder invloed van het bloedsuikerspiegel. Dr. Marc Sircus adviseert om bij weinig maagzuur: een glas water met een eetlepel appelazijn bij de maaltijd te drinken.

Behalve dat het belangrijke essentiële voedingstoffen bevat voor je gezondheid, zijn er nog meer helende voordelen met appelazijn: het is een goed middel om enkele pondjes lichter te worden –het breekt vet af-; je krijgt er een mooie huid van; het vermindert acné; huidirritaties; het vervaagt ouderdomsvlekken; rimpeltjes; haarspoeling; het houdt vlooien van dieren weg; maar je kunt het ook voor heel vele huishoudelijke werkjes gebruiken. Het reguleert de bloeddruk en de pH-balans –waardoor minder ziekteklachten-; vermindert ontstekingen; het is een preventief middel tegen griep; tegen wratten; kalknagels; voetschimmel; blaasontsteking; keelpijn -het verzacht de keel-; een effectieve deodorant; rustgevende aftershave; voorkomt roos -na het wassen; je haar spoelen met appelazijn en wat water geeft ook meer glans- en stimuleert de haargroei; het verzacht de huid na zonverbranding; tegen jeuk, et cetera.

Eveneens bevat het krachtige antioxidanten en vitaminen: magnesium; kalium; calcium; vitamine A; B1; B2; B3; B6; C; E en de voedingsstoffen appelzuur; azijnzuur; pectine; alfahydroxyzuren -dat voor komt in huid crèmes om dode huidcellen te verwijderen- en ash; dat de alkalische toestand in het lichaam onderhoudt. Maar het meest gezondheidsbevorderende potentieel van appelazijn is: de moeder (mycoderma aceti), de ongefilterde appelazijn.

Een lichaam dat niet evenwichtig is aan de juiste pH gehalte staat wijd open voor ziektes omdat: de zuurgraad in je lichaam de mineralen uit de botten, cellen, weefsels en organen berooft; zonder mineralen de vitamineabsorptie in het gedrang komt, toxinen en ziekteverwekkers gemakkelijk ophopen en het immuunsysteem onderdrukt. Dit zijn de vele redenen waarom Hippocrates bij zijn natuurlijke gezondheidsbehandelingen appelazijn gebruikte om infecties te bestrijden.

Bijzonder handig om een flesje super krachtige organische appelazijn ‘Moeder natuur’ in je badkamer te hebben voor de dagelijks interne en externe gebruik.