Pizza van bloemkool
Ingrediënten
1 bloemkool
4 eieren
1 Habanero paprika (pittig)
1 paplepel sumackruiden
1 schep Sophie’s kruiden
Keltisch zeezout naar smaak
1 middelgrote ui
16 kleine gekleurde tomaatjes
12 champignons of shi-take
groene en zwarte olijven
Gruyère kaas
1 klein potje tomatenpuree
1 schep trassi (sambal)
scheutje tamari (ketchap)
gerapste rauwe quiere kaas
Bereiding:
Tomatenaus voor op de bodem
Doe de tomatenpuree in een schaaltje; voeg er wat trassi en tamari door. Roer het door
elkaar.
Pizzabodem
Rasp de bloemkool en verdeel het over een badblik en droog het in de oven op 40°.
Na ongeveer dat 1 uur is het aanwezige vocht eruit.
Laat het afkoelen.
Klop de eieren, de helft van de kruiden (geen zout) en 2 eetlepels Gruyère kaas samen op
Vermeng het met de gedroogde bloemkool.
Doe het bloemkoolmengsel in een grote platte schotel dat bedekt is met bakpapier.
Smeer het over de bodem uit.
Bak de pizzabodem ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 160°.
Als het goed gebakken is, is het iets aan de zijkanten gekrompen.
Wanneer klaar: smeer de bodem van de pizza in met de klaar gemaakte tomatensaus.
Snijd de ui ragfijn. Snijd de tomaatjes en Habanero paprika klein. Haal de pitjes er uit.
Snijd de olijven en champignons klein. Vermeng deze ingrediënten met de rest van de
kruiden en Keltisch zeezout, verdeel het mengsel over de bodem van de pizza.
Strooi geraspte rauwe Gruiyère kaas over het geheel en maal er peper over.
Zet het in de oven voor 20 minuten op 100°.
! Extra lekker: ik heb altijd een flesje met gehakte knoflookteentjes en olijfolie klaar staan.
Doe daar wat van over de pizza.
Smullen maar.